JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Singapore, laatste stop op de reis

En zo komt er na 3 maanden rondreizen in Nieuw Zeeland ook alweer een einde aan de lange reis. Echter voordat ik helemaal huiswaarts ga nog even een korte stop van een paar dagen gemaakt in het mooie Singapore. Hier lekker het laatste reisgeld opmaken.

Schildpad’s avonds aangekomen en met een beetje speurwerk uiteindelijk mijn hostel gevonden. Erg mooi hostel in de stad vlakbij de wijk Little India. De volgende dag gelijk maar wat ondernemen dus op pad gegaan om de Singapore Zoo en River Safari te bezoeken. Naast deze twee dierentuinen zijn er in Singapore nog twee, echter is de dag niet langer. Hier allemaal leuke dieren gezien, anders dan Nederlandse dierentuinen natuurlijk de tropische flora die hier groeit.

Na een dag op pad ook een dag van rust. Iedereen adviseerde mij om hier in Singapore mij eens aan een massage te wagen, dus dat ook maar eens gedaan. Ik kan niet zeggen dat het gelijk de meeste aangename ervaring is die ik gehad heb, ergens tijdens de massage gingen mijn gewrichten een keer “knak”. De boel is er wel wat losser van geworden.

Sentosa IslandOp dag 3 het hoger opgezocht en met een kabelbaan Sentosa Island bezocht. Dit is een eiland vol attracties en zoals het lijkt, lekkere dure resorts. De middag hier doorgebracht in Universal Studios. Mijn favoriete attractie is hier de Transformers ride. Hierin wordt je in een achtbaan gestopt met 3d brillen. De bochten en ander draaiwerk kwamen overeen met de achtervolgingen die je op het scherm te zien kreeg, dit gaf het geheel een erg leuke effect. Een soort van 4d ervaring kreeg je hier.

Na 4 dagen brak echter de tijd alweer aan om terug te vliegen naar huis toe. Echter vertrok mijn vlucht pas rond middernacht dus was er nog een hele dag om Singapore te verkennen. Deze dag naar de Gardens at the bay geweest. Hier hebben ze twee domes met daarin bloementuinen en een cloud forest.

Inclusief gracht waar je door gevaren kan worden.
Inclusief gracht waar je door gevaren kan worden.

Daarnaast waren er allerlei feestelijkheden in de stad omdat ze in Singapore nu 50 jaar onafhankelijkheid vieren. Zo was er hier en daar al in de binnenstad verschillende locaties met allerlei life muziek of andere bezigheden. Lang van het feest kon ik dan helaas weer niet genieten want tegen de avond werd het toch wel tijd om naar het vliegveld te reizen.

Een lange vlucht van 13 uur stond op het programma voor de terugweg en ’s ochtend om 6:30 was ik dan weer verbonden met de Nederlandse bodem. Ondertussen wel 310 dagen weggeweest van huis en kan terugkijken op een enorm leuke periode waarin ik veel van de wereld heb ontdekt. Hopelijk kan er nog een keer een vervolg aan gemaakt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.