JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Laatste roadtrips in NZ

Na te hebben gereisd voor een paar weken met Stray weer teruggekomen in Christchurch. In de bus een paar mensen tegengekomen waarmee ik later deze week nog een paar dagen mee op roadtrip ga, eerst zelf een auto gehuurd om nog wat plekken te bezoeken.

Hanmer Springs waterfallAls eerste naar Hamner Springs. Niet naar de hotpools geweest, wel de waterval track gelopen. Erg mooie track weer. Na hier een dagje te hebben doorgebracht de peninsula op bij Christchurch en eens een bezoek aan Akaroa brengen. Erg leuk stadje en veel levendiger dan Christchurch op dit moment is. Na nog een nacht weer te hebben gelogeerd de auto teruggebracht in Christchurch en toen op pad met Abe, Tiffany en Carmen, uit de USA en Schotland.

Als eerste bestemming Lake Tekapo. Het plan was om hier sterren te gaan kijken, echter heerste er wat griep in het reisgezelschap dus in plaats daarvan hier een paar dagen rustig aangedaan. Hier nog wel een wandeling naar lake Alexandrina gemaakt, erg mooie plek.

Helaas geen pinguins bij de pinguin colony, wel deze maffe mensen.
Helaas geen pinguins bij de pinguin colony, wel deze maffe mensen.

Na Lake Tekapo, door naar Oamaru, hier vlakbij zijn namelijk de Moeraki Boulders te vinden die  erg bijzonder zijn. De stenen hier zijn zo rond dat het net lijkt of ze met de hand gekerft zijn. In Oamaru ook Steam Punked bezocht. Een beetje een maffe kunst stroming die nog het meest aan de Bioshock spellen doet denken.

Ondertussen is de roadtrip alweer voorbij en nu aan het wachten op het vliegtuig naar Auckland om daar nog een laatste dag door te brengen voor door te vliegen naar Singapore om daar nog een paar dagen door te brengen. Langzaam loopt de vakantie dan alweer ten einde….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.