JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Deep South

Na een dag skien en rusten Queenstown weer op pad voor de volgende reis. Dit keer naar het zuiden van Nieuw Zeeland. Echter was de weg naar Milford Sounds nog steeds gesloten tijdens vertrek, dus is de hele reis omgegooid. Als eerste op het programma dus naar Stewart Island via Invercargill.

KlifHier onderweg verschillende plekken bezocht om het plaatselijke wildleven te kunnen bekijken zoals pinguins, zeeleeuwen en andere beesten. Natuurlijk hadden wij het geluk geen enkele van deze dieren hier aan te treffen. Nu zijn de desbetreffende pinguins zeldzaam, dus dat kan iets verklaren.

Na een dag rondreizen aan het eind van de middag aangekomen bij de ferry terminal die ons voor een nacht naar Stewart island zou brengen. Na daar aangekomen te zijn, die avond met zijn allen op jacht om wat kiwi’s te spotten. Helaas ook op Stewart Island geen kiwi’s gezien.

De volgende dag op het eiland een wandeling gemaakt. Stewart Island is echter te groot om in 1 dag te verkennen, echter ging de reis wel verder dus weer op de boot terug naar het vaste land. De volgende stop was Gunn’s camp vlakbij Milford Sound.

Milford SoundsDit gebied is een beschermd gebied met betrekking tot licht en is bij uitstek een geschikte plek om sterren te kijken en te fotograveren. Die avond samen met Abe Snider geprobeerd om ook wat shots met mijn camera te maken en tot de conclusie gekomen dat mijn camera niet geschikt is voor nacht fotografie. Hij heeft ondertussen erg mooie shots van de melkweg weten te maken. Een aantal hiervan kun je terug vinden op zijn website.

De volgende dag doorgereden naar Milford Sounds waar een boottrip gepland stond. Had al veel gehoord over hoe mooi deze plek moet zijn. Wij hadden geluk, het was helder zonnig weer. Ik moet zeggen dat deze plek ook echt de beloftes waarmaakt. De combinatie van kliffen, bos en sneeuw samen met de zee is erg bijzonder.

Na Milford Sounds was het echter weer tijd om terug te keren naar Queenstown. Ik heb hier nog een paar dagen te spenderen om vervolgens weer verder te trekken in Nieuw Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.