JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Frans Joseph, Wanaka en Queenstown

Na al het mooie weer helaas deze ochtend pech en eerst een halfuur in de regen gestaan om te wachten op de bus. Afgelopen tijd lekker rustig kunnen reizen met tussen de 8 tot 15 mensen in de bus, dus lekker rustig. Dit keer echter was de bus afgeladen en waren alle plaatsen in de bus bezet, volle bak dus. Dat maakte het er echter niet minder gezellig om en ik moet zeggen dat de groep mensen waarmee ik vanaf dat moment tot aan Queenstown aan het reizen was ook mijn favoriete club mensen is om mee samen te reizen.

Eenmaal op pad werden mensen gedropt bij de verschillende ochtend activiteiten. Er was nog plek bij het bot kerven, dus mij hier eens in gestort. Na een uur of 4 op een stuk bot te hebben gezaagd en geschuurd een mooi hangertje gemaakt in de vorm van een vishaak. Dit reprenseert kracht, goed geluk en veilig reizen over het water.

ZonsondergangNa verder een lange dag reizen kwamen we ’s avonds aan in Frans Joseph. Voor de volgende dag weer een leuke activiteit op de planning, namelijk de gletsjer beklimmen. Eerst echter lekker uitslapen want de departure van onze helicopter was pas om 11:40. In verband met het terugtrekken van de Gletsjer is het niet meer veilig om de gletsjer op te wandelen dus moet je er met een helicopter naar toe worden gebracht. Deze vlucht levert al de nodige mooie beelden op, zonder nog maar een stap op de gletsjer te hebben gezet. Eenmaal aangekomen ongeveer 2.5 uur over de gletsjer gewandeld en het vele ijs kunnen bekijken. Echt een mooie ervaring om te doen. Na een paar uur op de gletsjer te hebben doorgebracht was het tijd voor een bezoek aan de hotpools die bij de prijs inbegrepen zaten. Erg welkome afwisseling met het vele wandelen.

Na 2 nachten in Frans Joseph verbleven te hebben tijd om weer verder te gaan naar Wanaka. Hier mijzelf eens gewaagd aan het besturen van een vliegtuig en mijn eerste introductie gehad in het leren vliegen. De stuurknuppel en pedalen op hetzelfde moment bedienen blijkt toch een stuk lastiger dan ik in eerste instantie gedacht had. Die avond samen met een groep anderen van de bus naar de bios. Bijzonder aan de bioscoop in Wanaka zijn de stoelen. Deze zijn er in alle formaten, zo kon je in onze zaal onder andere plaatsnemen in een echte kever, verschillende soorten banken en leun stoelen. Echter waren er ook busstoelen en de normale bioscoop stoelen in verschillende formaten.

Lake WanakaUiteindelijk de nieuwe Terminator: Genisys gezien op een heerlijk comfortabele bank met tijdens de pauze heerlijk versgebakken koekjes. Een hele leuke bioscoop ervaring en naar mijn mening ook veel beter dan wat je tegenwoordig in de Nederlandse bioscopen krijgt. De film stelde ook niet telleur, de nieuwe Terminator is weer een erg leuke toevoeging aan de franchise.

De volgende dag weer verder op pad naar Queenstown. Onderweg een stop gemaakt bij Puzzling World. Een leuke stop met allemaal puzzels en illusies. Daarnaast was er ook een doolhof om even lekker in rond te dwalen. Na ook deze dag weer gereden te hebben en de nodige foto stops gemaakt te hebben aangekomen in Queenstown. ’s Avonds samen met de hele club van de bus lekker pizza gegeten en daarna verschillende barren bezocht.

Het is natuurlijk winter in Nieuw Zeeland met lekker veel sneeuw, dus natuurlijk mij ook even een dag gewaagd aan het skien in Nieuw Zeeland. Al eerder een korte ervaring gehad in Snow World wat mij erg beviel. Aan het einde van de dag zo ver gekomen dat we met de stoeltjes liften naar de top van de piste zijn gegaan en daar via de makkelijke pistes naar beneden zijn gegaan.

Al met al in de loop van een paar dagen weer erg veel dingen gedaan. Tijd voor een rustdag want Stray reist met een 3-daagse reis helemaal naar het Zuiden van Nieuw Zeeland en dat staat voor de volgende keer op de planning.

2 reacties

 1. Hallo Jan-Jaap,

  Allereerst, VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG EN VELE JAREN IN GEZONDHEID
  TOE GEWENST!
  Ik neem er een dessert wijntje op, ook mijn favoriet. PROOST!

  Dit gaat een hele speciale verjaardag worden natuurlijk, een die je niet elk jaar in Nieuw Zeeland en misschien wel in de sneeuw gaat vieren.
  Ik ben er eens even rustig voor gaan zitten en heb in 1 ruk jouw hele fantastische reportage gelezen en gezien.
  Indrukwekkende beelden , hilarische, beelden, onwerkelijke beelden, sprookjesachtige beelden, schokkende beelden ( jouw baard). Prachtige foto’s, ik zou er direct heen willen zowel Australie als Nieuw Zeeland ware het niet dat de reis er naar toe me afschrikt.
  HELE FIJNE DAG,
  Rike

  • Bedankt, het wordt straks wel vreemd dat vieren. Morgen vroeg op, dus niet lekker uitslapen. Bestemming Mt Cook voor mijn verjaardag, kijken hoe het daar te vieren.

   Vreemd is het zowiezo, aangezien ik de laatste jaren altijd een BBQ in de zon organiseer, nu met sneeuw voelt het allemaal wat vreemd aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.