JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Westport en Punakaiki

Na een paar dagen gewandeld te hebben in Abel Tasman was het weer tijd om op de bus te springen naar de volgende bestemming. Die dag stond Westport op het programma. Onderweg een aantal stops gemaakt om foto’s te kunnen maken. In Westport zelf de plaatselijke bierbrouwerij bezocht voor een proeverij. De brouwer levert alleen in Nieuw Zeeland een heeft een van de weinige gecertificeerde organische bieren te koop: Green Fern. Best wel een aardig biertje om te drinken.

Pancake rocks blowholeNa een nacht in Westport weer verder naar Punakaiki  waar ik weer voor een paar dagen verblijf en dus van de bus spring. De ochtend eerst met de anderen de pancake rocks bezocht en natuurlijk pancakes gegeten als ontbijt. Vervolgens door naar mijn hostel. Qua setting was dit wel een van de mooiste hostels waar ik geslapen heb. Het hostel bestond uit meerdere lodges die verspreid waren in het regenwoud aan de kust. Het is net alsof je in een vakantie huisje in het bos verkeerd.

De eerste  dag hier in Punakaiki eens actief en creatief geweest en mijn dag volbracht met het maken van een mooi hardstalen mes. Dit betekende ijzer opstoken in het vuur en dan als een malle met een hamer op het ijzer slaan op een aambeeld. Een erg leuke bezigheid. Na al het geweld, wat slechts een klein deel van het werk is, begint het verfijnen van het mes met bandschuurmachines. De rest van de dag bestond dus uit het schuren van het mes in de gewenste vorm en hem vervolgens polijsten. Zelf erg blij het met het uiteindelijke resultaat.

PunakaikiDe volgende dag tijd om de omgeving eens wat beter te verkennen en een wandeling gemaakt in de omgeving. Ondanks dat het regenwoud is, erg veel mazzel met het weer gehad, het was slechts bewolkt en regende niet. Aan het einde van de wandeling nogmaals naar de Pancake rocks geweest. De zee was nu wat wilder wat erg spectaculaire taferelen oplevert bij de Pancake rocks.

Na 2 dagen verbleven te hebben in Punakaiki was het weer tijd om verder te reizen met de volgende Straybus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.