JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Kaikoura en Picton

In de ochtend op weg naar het vliegveld van Christchurch waar Stray mij zou oppikken. Ik had echter geluk, vanwege het slechte weer waren ze uitgeweken naar Christchurch en kon ik voor de deur van mijn hostel op de bus springen in plaats van zelf eerst naar het vliegveld te moeten reizen. Vroeg op pad naar onze volgende stop, Kaikoura.

CrayfishKaikoura staat bekend om zijn Crayfish. Deze lekkernij kun je zelf ook aanschaffen voor niet minder dan 125 dollar per vis. Zelf hier op de boot gesprongen voor een crayfish fishing experience. Zee was helaas erg ruig deze dag en mijn maag en hoofd protesteerden dan ook hevig. Blijkbaar wordt ik toch wat sneller zeeziek dan ik verwacht had. Na de zee verkent te hebben stond ons een aantal lekkernijen te wachten om te proberen. Zo hadden ze verse Nieuw Zeelandse groene mosselen gekookt en konden we verse crayfish die die ochtend gevangen was proberen. Het is niet mijn favoriete vis en ik weet niet of ik er de 100 dollar voor over heb. Dag natuurlijk afgesloten met fish en chips.

Picton bij nachtDaarna op pad naar Picton. De helft van de groep ging hier samen met de buschauffeur op de boot om terug te keren naar het noorder eiland, een aantal, waaronder ik, bleven achter in Picton om de volgende dag met de nieuwe chauffeur die vanaf het noorder eiland overkwam verder te reizen.
Picton is een mooi plaatsje gelegen aan een baai. Hier de middag besteed aan een mooie wandeling.

Verder lekker rustig aangedaan aangezien voor de volgende dag de trip naar Abel Tasman op de planning staat. Hier van plan wat langer te blijven om lekker veel te wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.