JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Bay of Islands, Cape Reinga

Na Auckland op pad naar het noorden van Nieuw Zeeland om hier aan te komen in Paihia. Hier een aantal trips gedaan, ondere andere een boottrip door de Bay of Islands en een trip naar het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland. Echter staat Paihia hier niet om bekend. Dit is namelijk de plek waar de Waitangie treaty is getekent. Deze treaty wordt gezien als het grondleggende document voor Nieuw Zeeland tussen de Engelsen en de Maori’s.

90-mile beachMaar na aankomst natuurlijk eerst even de omgeving bekijken en een stukje wandelen. Na een paar uur wandelen en 16 kilometer weer terug tijd voor de volgende dag. Een tour naar Cape Reinga. Onderweg gereden over 90-mile beach, een strand dat, je raadt het al, een lengte heeft van 75 kilometer. Ergens iets fout gegaan bij het meten toen ze het strand een naam gaven lijkt mij. Was leuk om weer over het strand te crossen en na een lange rit eindelijk aangekomen bij Cape Reinga.

We hadden geluk deze dag met mooi weer, waardoor we ver konden kijken vanaf de vuurtoren van Cape Reinga. Mooi hier is dat de Pacific ocean en de Tasman sea samenkomen. Soms gaat dat zo heftig dat je een golflijn kan zien van een aanthal honderd meter, dit keer slechts een klein beetje. Leuke ervaring en natuurlijk is een trip in Nieuw Zeeland niet compleet zonder een bezoek aan een fish en chips shop.

De naam van het eiland spreekt voor zich: Hole in the Rock.
De naam van het eiland spreekt voor zich: Hole in the Rock.

Voor de volgende dag stond een boottocht op het programma naar een eiland met de naame Hole in the Rock. Dat was het dan ook. Het gat in de rots is zodanig groot dat je er met een boot doorheen kan varen als de omstandigheden goed zijn. Wij hadden weer een mooie dag dus er ook even doorheen gevaren.

Die middag een bezoek gebracht aan de Treaty grounds waar de Waitangi treaty getekent is. Hier kennis gemaakt met de Maorische cultuur en met de geschiedenis van de treaty. Erg interessant om hier meer over te weten te komen.

De laatste dag nog een wandeling gemaakt naar de Horuru falls. Dag zelf viel een beetje tegen omdat het bijna de hele dag regende. Gelukkig brak de zon toch die middag nog even door.

Na een paar leuke dagen weer terug naar Auckland om het vervolg van mijn trip te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.