JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Auckland, aangekomen in Nieuw Zeeland

Zo zit je ’s ochtends op het vliegveld in Adelaide te wachten op je vlucht en zo ben je ongeveer een uur of 8 later een zee overgevlogen en aangekomen in het volgende land, Nieuw Zeeland.

Vluigtuig van Adelaide naar Melbourne.
Vluigtuig van Adelaide naar Melbourne.

Eerste stop in Nieuw Zeeland is Auckland. Volgens de meeste mensen niet de meest interessante stad om te bezoeken al zijn anderen weer laaiend enthousiast over deze stad. Zelf ben ik nog steeds niet echt een stadsmens, als ik niet iets te doen heb in een stad. Eerste dag dus maar op pad naar een travel agency om te kijken wat ik ga doen in NZ en hoe rond te komen.

Een advies daar voor dingen om te doen is het bezoeken van Rangitoto Island. Dit is de krater van een vulkaan die circa  600 jaar geleden uitgebarsten is. De volgende dag dus op de boot op weg naar Rangitoto, althans dat dacht ik want we voeren er vrolijk voorbij. Blijkt dat ik een kaartje had gekocht voor Waiheke island. Dit veel grotere eiland staat bekend om zijn wijngaarden en wijn en is iets groter dan Rangitoto en niet echt geschikt om in een dag te bezoeken. Toch er maar wat van gemaakt door verschillende voetpaden die het eiland rijk is te bewandelen.

De krater van deze vulkaan. Ongeveer 600 jaar geleden uitgebarsten.
De krater van deze vulkaan. Ongeveer 600 jaar geleden uitgebarsten.

Toen kwam er een nieuwe dag en een nieuwe kans, dit keer wel op het goede eialnd terecht gekomen. Rangitoto is een mooi eiland met een scherp contrast tussen de bossen/vegetatie die op het eiland groet en de zwarte zeer ruige lava rotspartijen. Het geeft wel een mooi effect op het eiland. Hier de dag rondgewandeld en verschillende dingen bekeken zoals lava caves.

Lava caves ontstaan door lava stromen die stollen aan de buitenkant en dan binnen blijven stromen waardoor er grotten ontstaan. Groot waren ze niet, maar je moest wel een zaklamp mee hebben om een beetje heelhuids door de grotten te kunnen komen.

Ook nieuw in dit land is iets wat het plannen van activiteiten wat bemoeilijkt…. regen. Was weer even wennen dat het ook iedere dag of op ieder moment van de dag kan regenen. Ook wel weer een verademing om weer zo iets bekends van Nederland weer te kunnen beleven.

Uiteindelijk is het dan toch tijd om wat meer van het land te gaan ontdekken. Dit keer niet op pad met een eigen/huur auto, dit keer heb ik een hop-on hop-off buspas gekocht en mijn eerste stop daarvoor is de Bay of Islands. Kijken of Nieuw Zeeland mij net zo goed zal bevallen als Australie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.