JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Port Lincoln en terug in Adelaide

Na een avontuur in de outback alweer onderweg naar mijn laatste stop in Australie. Echter ging het reizen wat sneller dan ik verwacht had, en had ik nog een dag of twee voor het bezoeken van een paar plekken in Australie. Dus op een middag om 3 uur maar besloten om door te rijden naar Port Lincoln.

Hier eenmaal aangekomen maar 2 nachten geboekt zodat ik een dag had om hier nog wat van de omgeving te kunnen bekijken. De volgende dag op pad gegaan en een stukje van Lincoln National Park gezien. Daarna een wandeling gemaakt door Port Lincoln zelf, helaas gooide de regen hier wat roet in het eten.

Na hier een dagje te zijn geweest door naar Adelaide. Hier werd het dan toch echt tijd om mijn reizen te gaan afsluiten. Onder andere natuurlijk mijn huurauto weer inleveren, spullen pakken, spullen lozen wegens overcompleet. In ieder geval in Adelaide lekker een paar dagen rust genomen na het hectische reizen van de afgelopen maanden.

Al met al kan ik in ieder geval terugkijken op een mooie periode van reizen in Australie, vele hoogtepunten hier gezien waarvan mijn favorieten voor nu toch wel zijn:

  • Lake McKenzie op Fraser Island. Prachtig de combinatie van wit zand en mooi helder water en natuur.
  • Beklimmen Mt Warning voor de eerste zonsopgang van Australie
  • Uluru, gewoon een heel bijzondere plek.

De lijst is natuurlijk veel langer, maar dit zijn de dingen die mij als eerste te binnenschieten. Zien wat Nieuw Zeeland straks aan dit lijstje van mijn reis kan gaan toevoegen. Zal in ieder geval Australie nu wel missen en kan ook niet geloven dat deze reisperiode alweer voorbij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.