JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Townsville, Cairns en Port Douglas

Na Whitsundays alweer aangekomen bij mijn laatste 3 stops die ik maak tijdens mijn reis langs de oostkust. De eerste stop was Townsville. Op het oog een mooi rustig en zomers kustplaatsje met naar mijn mening de beste ijscowinkel die ik in Australie ben tegengekomen. Echter ging het mij niet echt om het bezoeken van Townsville maar meer om het bezoeken van Magnetic Island. Helaas waren alle hostels op dit eiland voor de komende anderhalve week volledig volgeboekt, dus dan maar met de vroegste ferry naar het eiland toe en met de laatste weer terug.

Mooie kustlijnen op Magnetic Island.
Mooie kustlijnen op Magnetic Island.

Ik moet zeggen dat van alle plekken die ik tot nu toe heb bezocht Magnetic Island toch wel een van de mooiste vind. Het contrast van de verschillende rotspartijen met regenwoud eromheen spreekt mij enorm aan. Vond het daarom ook jammer dat ik niet een hostel op het eiland kon bemachtigen, maar het zij zo. Op het eiland zelf een paar wandelingen gemaakt en met de hop-on hop-off bus rondgetourd en zo een klein stukje van het eiland kunnen bekijken.

Na Townsville weer verder naar het noorden en wel naar Cairns. Ik had hier al eerder gezien dat Gert op avontuur was gegaan op de Tully river met een rapid board, dus dit leek mij ook wel wat. Dag trip geboekt en na een rustdag en een wandeling door Cairns, de volgende dag vroeg uit de veren om op weg te gaan voor rapid boarden. Rapid boarden is het best te beschrijven als wildwater bodyboarden. Je krijgt een stel vinnen om je voeten en een groot platic body board om lekker me tegen alle stenen in de rivier te rammen. Stenen rammen doe je ook zeker en het valt mij mee hoe gehavend alle boards eruit zien. Tussen de verschillende stroom versnellingen door was het lekker relaxen op de rivier en  genieten van het regenwoud.

Ook onderwater ben ik weer terug te vinden in Australie.
Ook onderwater ben ik weer terug te vinden in Australie.

Na gedoken te hebben in de Whitsundays begon het toch wel weer een beetje te kriebelen dus voor Port Douglas maar gelijk nog een duik dagtrip geboekt. Het koraal in het noorden van het rif is allemaal net even wat kleurrijker en minder aangetast. Heb deze dag dan ook 3 indrukwekkende duikeen gemaakt. In het hostel waar ik verbleef verhuurden ze GoPro cameras voor een dag, dus deze keer ook mijzelf eens gewaagd aan het maken van wat onderwater foto’s, resultaat is hieronder weer te aanschouwen.

En zo kwam na deze laatste 3 stops een einde aan mijn reizen langs de oostkust en is het tijd om lekker lange dagen in de auto te gaan vertoeven want voor de laatste 3 weken staan er nog een paar stops op het programma die ik nog wil maken. Zo is daar Darwin, iedereen zegt dat het een mooie stad is dus dat maar even bekijken. Heb ik nog reisvrienden die in Katherine Gorge vertoeven en volgens hun is het een mooie omgeving daar. Natuurlijk moet ik nog naar Uluru(Ayers rock), een bezoek kan hieraan kan niet ontbreken en als laatste weer terug naar Adelaide. Gelukkig zit tussen deze verschillende stops maar 7000 kilometer aan weg, dus dat moet te doen zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.