JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Bundaberg en de Whitsundays

Na het pracht en praal te hebben gezien op Fraser Island, werd het weer tijd om verder te reizen richting het noorden. De volgende trip die ik geboekt had was een live aboard zeil/duik trip bij de Whitsundays en de outer reef van het Great Barier reef. Echter voordat deze trip aanving had ik nog wat dagen om lekker rustig erheen te reizen, echter wat te doen tussen Fraser en de Whitsundays? Invulling vond ik snel nadat ik in Brisbane de Australische Sarah ontmoette. Zij ging voor een paar weken terug naar haar ouders in Bundaberg en wilde mij daar wel wat van de omgeving laten zien. Bundaberg is blijkbaar erg bekend vanwege de rum die ze daar produceren, ik had er tot dan echter nog nooit van gehoord.

Bundaberg postkantoorNa mijn trip naar Fraser Island dus op weg naar Bundaberg. Hier natuurlijk de Bundy destileerderij bezocht met tour en natuurlijk een proeverij. Verder de omgeving gezien. Het is hier lekker rustig, omdat het niet heel toeristisch is. Naast Bundaberg ook de kustplaats Bargara en Coral Cove bezocht. Alhoewel we er geen tijd voor hadden is er in Coral Cove een mooie plaats waar je al het eerste koraal van het Barier reef kan zien. Na een dag of drie was het echter tijd om verder te reizen naar de Whitsundays om daar lekker de oceaan op te gaan. Onderweg ernaartoe helaas niet heel veel kunnen zien omdat het de hele dag tijdens het rijden regende. Ik had mazzel dat ik de ene nacht dat ik campeerde een droge nacht had.

Vooruitzichten voor de trip zelf waren ook niet al te best, onweersbuien en andere vormen van regen. Maar goed, ’s Middags op naar de boot en kijken hoeveel geluk we met het weer hadden. Na alle introductie praatjes gelijk op pad naar de eilanden een onze eerste duiklocatie. Een mooie rustige locatie vlak naast de eilanden om weer even in het duiken te kunnen komen en voor iedereen die een introductie duik deed, rustig aan alles te kunnen laten wennen.

Mijn mooie zeemanskapsel....
Mijn mooie zeemanskapsel….

Dag twee eerst begonnen met een trip op een van de eilanden. De trip bracht ons naar Whitehaven beach. Helaas hadden we hier wat pech met het weer en konden we niet dit strand in al zijn pracht en praal zien. Dit is namelijk het strand wat op alle reclame foldertjes van de Whitsundays staat. Door de manier waarop het water hier door het zand stroomt is dit een van de puurste stranden. Het zand schijnt zelfs net wat puurder te zijn dan het witte zand van Lake McKenzie op Fraser Island. Ondanks het weer toch een aantal mooie plaatjes kunnen schieten hier.

Na hier een ochtend te hebben doorgebracht op weg naar waar met het mij om ging, de outer reef. Na hier te zijn aangekomen gelijk weer lekker gedoken en deze dag ook mijn eerste nachtduik gemaakt. Dit is toch wel een bijzondere ervaring als je dit voor het eerst doet. Ook de tweede dag in het rif doorgebracht en nog een drietal duiken hier gemaakt. Aantal leuke vissen en andere beestjes gezien, zoals haaien, schildpadden, slakken en allerlei andere zaken.

Na 2.5 dag op de oceaan te hebben gevaren weer met beide benen op het vaste land. Tijd om weer naar het noorden te rijden. Helaas is het natuurlijk pasen en zijn alle leuke tripjes volledig volgeboekt, dus maar kijken wat er op mijn pad komt onderweg naar Port Douglas, wat zoals het nu lijkt mijn laatste stop langs de oostkust zal zijn.

2 reacties

 1. Hey neefke,

  Neffens us hast do it best nei it sin. Leuk hear om sa wat fan dyn reis en belevenissen te folgjen. Protte nocht en wille noch tawinske!

  Groetnis
  Bareld, Annie, Rienk en Jarno

 2. Ben een beetje teleurgesteld dat je Bundaberg niet herkende. Daar heb ik mijn duikbrevet gehaald en zo’n 2 maanden ‘gewoond’. Zelfs nog in het suikerriet gewerkt…
  Leuk te zien dat je het naar je zin hebt, en zelfs reisgidsen opduikt…
  Groetjes uit Avenhorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.