JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Brisbane

Zoals Melbourne een beetje een reunie was met oude werkgenoten in Mildura, zo was Brisbane een kleine reunie met allemaal mensen die ik onderweg ontmoet heb. Zo is er natuurlijk het reisverhaal voor Brisbane met Jan waarmee ik sinds Byron Bay op reis was. Na Brisbane heb ik echter voorlopig van hem afscheid genomen omdat we nu onze eigen reis weer vervolgen. Leuk was om daar ook Tracy en Doro uit Taiwan en Duitsland te ontmoeten. Eerder had ik hen al in Sydney ontmoet om daar te kijken of ze met mij op pad wilden. Helaas besloten ze in Sydney echter op een andere persoon te wachten die later in Sydney zou arriveren om met hem te reizen. Dit liep natuurlijk niet helemaal zoals zij hadden gehoopt.

Interessant en kunstzinnige camperwagen.
Interessant en kunstzinnige camperwagen.

In Byron Bay kreeg ik al bericht of we elkaar weer konden ontmoeten in Brisbane om daar verder te reizen, aangezien ze de meest verschrikkelijke reisgenoot ooit waren tegengekomen.Onderweg kwamen Jan en ik hen al tegen bij de Minyon Falls. Na daar de klachtenregen over hun reisgenoot te hebben aangehoord besloten om in Brisbane met zijn allen samen te komen waarbij wij dan verder zouden reizen.

In Brisbane aangekomen Jan bij zijn hostel afgezet en zelf op weg naar mijn eigen hostel. ’s Avonds samen gekookt en verder de volgende dag ieder op zijn eigen pad. De tweede dag in Brisbane bracht mij bij de Art Gallery en de Gallery of the Modern Art. Wat ik bijzonder vond aan de Art gallery waren de verschillende schilderijen van verschillende plekken in Australie en schilderijen van hoe Brisbane er vroeger uitzag. Daarna naar de modern art, hier heb ik dus echt geen verstand van, al vond ik de camperwagen wel een interessant concept.

Dit is een gratis zwembad met strand, lifeguard, kinderbadje en er wordt meer bijgebouwd.
Dit is een gratis zwembad met strand, lifeguard, kinderbadje en er wordt meer bijgebouwd.

Daarna in de middag in Southbank mijn wandeling door de stad voortgezet. Hier kwam ik weer dingen tegen die alleen in Australie kunnen, maar wat mij toch wel het meest verbaasde was het “gratis” zwembad, compleet met strand, kinderbad en lifeguard. Iets dergelijks zul je in Europa niet gauw tegenkomen, zeker niet gratis.

Dag 3 bestond uit een stadstour. Leuk om door een local door de stad rondgeleid te worden. Naast weer South Bank bezocht te hebben ook een bezoekje gebracht aan het oude governer house, een universiteit en de botanic gardens. Daarna was het boodschappen doen want ik had beloofd te koken die dag aangezien Tracy en Doro ook die dag aankwamen in Brisbane.

Kangaroo en ikGrote attractie in Brisbane is het Lone Pine Koala reserve, dit dan ook de volgende dag bezocht. We zouden hier met zijn vieren heen gaan maar uiteindelijk waren het alleen Jan en ik die op pad gingen. Het is niet een heel groot park, dus hier vooral veel van de shows bekeken. Daarnaast was het hier mogelijk, tegen een mooie “donatie”, om op de foto te gaan met een koala. ’s Avonds weer met zijn vieren op pad. Eerst gezellig naar een kroeg met life muziek, maar zoals veel zaken in de steden hier sluit alles vroeg. Het doel voor de avond was echter een salsa of karaoke tentje te vinden. Uiteindelijk de salsa locatie gevonden. Was een zeer sfeervolle locatie met lifemuziek en heel veel mensen. Eindelijk weer eens na vele maanden de voetjes van de vloer! Een mooie afsluiting dus voor een kort weekje Brisbane.

Die avond afscheid genomen van Jan omdat hij de volgende dag vroeg op pad  moest om naar zijn tour te gaan voor Fraser Island. Tracy, Doro en ik zijn de volgende dag op pad geweest, samen met Chris, een duitser die zij onderweg naar Brisbane ontmoet hadden. Maar hierover weer meer in het volgende verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.