JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Kingscliff, Mt Warning en Gold Coast

Ontmoet tijdens een wandeltocht in Byron Bay, daarna wat plannen gemaakt en samen met Jan ging ik dan vrijdag ochtend op pad. Voor deze reis op de planning een aantal plekken in de natuur en een bezoek aan Gold Coast. Natuurlijk door de weersomstandigheden toch maar de plannen een beetje aangepast want een berg beklimmen voor het uitzicht tijdens een bewolkte dag is niet echt ideaal.

Hier kwam een redelijk indrukwekkende hoeveelheid water naar beneden.
Hier kwam een redelijk indrukwekkende hoeveelheid water naar beneden.

Vrijdag dus op pad en ’s ochtends leek het nog mooi. Hier eerst de Killen falls bezocht welke vlakbij Byron Bay waren. Dit is samen met de andere waterval die ik deze dag bezocht toch wel de indrukwekkendste. Zoals op de foto te zien is komt er bij deze waterval namelijk ook een mooie hoeveelheid water naar beneden. Toen we aankwamen bij de waterval was er net een fotoshoot aan de gang, dus maar even gekeken hoe dat er aan toe gaat alhoewel het ons nog steeds een raadsel is waarvoor het nou precies was.

Na deze pracht en praal door naar de volgende en tijdens de reis kom je erachter dat het soms wel handig is dat je ook weet waar je in een national park moet zijn. Na ongeveer een dik uur rijden dachten  we bij onze bestemming te zijn, in plaats daarvan rijden we een bananenplantage op, althans het leek op een bananenplantage. Bleek dat we dus aan de andere kant van het park moesten zijn wat resulteerde in een andere trip van alweer meer dan een uur voordat we aankwamen.

Het was het echter zeker waard, alhoewel er niet een indrukwekkende hoeveelheid water hier naar beneden gaat, valt het water van de Minyon falls wel een hoogte van ongeveer 100 meter naar beneden wat redelijk indrukwekkend was. Helaas was de wandeltocht naar het onderste deel van de waterval een goede 6 uur dus maar besloten om het hier bij de top te houden. Hierna een kampeerplek gezocht in de buurt van Mt Warning omdat we deze de volgende dag wilden beklimmen.

Echter speelde het weer niet mee, toen we aankwamen regende het en voor de volgende dag leek het een bewolkte  dag te worden. Plannen maar omgegooid en deze dag een kijkje genomen in Kingscliff. Hier op de maandelijkse markt de proef op de som genomen om te kijken of de “mini Dutch pancakes” ook echt zo goed zijn als onze poffertjes, antwoord: nee, onze poffertjes zijn beter. Verder lekker rustig aangedaan omdat we voor de volgende dag besloten hadden om ’s ochtends de berg te beklimmen. Op Mt Warning kun je namelijk de eerste zonsopgang van Australie zien en het leek erop dat het ook een mooie heldere dag zou worden dus die avond vroeg slapen.

Klimmen in het donker, nieuwe ervaring.
Klimmen in het donker, nieuwe ervaring.

03:00 ging dan de wekker en 40 minuten later begonnen we aan onze 2 uur durende klim naar de top.  Vooral voor het laatste deel was ik blij dat het donker was aangezien dit een redelijk stijl deel was waar even echt geklommen moest worden en waar je je alleen aan een ketting kon vasthouden. Om 05:20 waren we dan op de top samen met nog een heleboel andere mensen om de zonsopgang te zien die om 6:44 zou plaatsvinden. Het was het wachten en het vroege opstaan meer dan waard, een erg indrukwekkende ervaring en de foto’s kunnen dit helaas niet goed beschrijven maar geven een kleine impressie.

De rest van de dag gespendeerd in Gold Coast. Dit is een samenvoeging van verschillende kleine stadjes en kan ik het best beschrijven als een uit de kluiten gewassen vakantie resort. Alle gebouwen ogen nieuw en zijn allemaal hotels met zicht op het strand. Het strand, het leek wel of er geen einde aankwam. Daarnaast was het vol met toeristen. Dit is echt een plek om lekker een week lang in een veel te duur hotel te verblijven en lekker op het strand de hele dag te relaxen.

Uiteindelijk kwam dan ook weer aan deze reis een einde en ben  ik ondertussen alweer aangekomen in Brisbane. Kijken wat voor mooie avonturen mij hier weer te wachten staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.