JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Blue mountains en Jenolan Caves

Voordat de reis van Canberra doorging naar de Blue Mountains eerst een korte stop in Sydney. Ik was ondertussen reisgenootloos en hier zou ik twee dames treffen die misschien met mij verder wilden reizen langs de oostkust. Helaas kom je niet altijd gelijk de geschikte persoon tegen om mee verder te reizen en dus op het einde van de dag zelf onderweg naar de Blue Mountains. Het was al redelijk laat en tegen de tijd dat ik mijn campeer bestemming aankwam was het donker en had ik geen idee in wat voor wereld ik nu terecht gekomen was.

Stukje van de National Pass. Dit was het algemene uitzicht.
Stukje van de National Pass. Dit was het algemene uitzicht.

De volgende ochtend werd dit wel duidelijk. Blue mountains, heeft door zijn ‘limestone’ heuvels/bergen enorm stijle afgronden, deze zijn verder begroeid met regenwoud. Wat dit oplevert zijn adembenemende uitzichten en hele mooie wandeltochten. Verder zijn er ook talrijke wandelroutes beschikbaar in deze regio en worden deze goed onderhouden. Degene die de meeste indruk op mij maakte was de National Pass vlakbij het plaatjes Wentworth. Dit is een pass die in de klif is uitgebikt en aangelegd. Dit betekent dat tijdens het grootste deel van de wandeling je een fantastisch uitzicht hebt over de vallei.

De Three Sisters.
De Three Sisters.

Verdere bezienswaardigheden zijn de “Three Sisters”. Deze plek heeft vooral voor de aboriginals een grote betekenis en er hoort ook een heel verhaal bij. Tijdens een wandeling kwam ik ergens een tour tegen waar de gids het verhaal deed. Het is een sprookje over 3 dochters en een stam “medicijnman” die om zijn dochters te redden van een “monster” ze in steen veranderde en daarna zichzelf in een of andere vogel om te schuilen voor dit monster. Echter bij de laatste actie verloor hij zijn toverstaf van kangaroe bot. De desbetreffende vogel schraapt altijd over de grond op zoek naar voedsel, maar er wordt verteld dat in werkelijkheid hij op zoek is naar zijn staf om zichzelf en zijn dochters terug tot leven te wekken. Dit is het verhaal in een notendop.

Na verschillende dagen te hebben gewandeld in dit mooie gebied nog een bezoek gebracht aan de Jenolan Caves. Hierbij een iets andere tour gedaan dan bij de Naracoorte caves waardoor ik hele mooie en ook echt grote grotten heb gezien. Het meest indrukwekkende was nog wel de korte reis door een grot om in het plaatsje te komen(zie ook de fotos.).

Al met al hier een mooie tijd gehad en van de natuur genoten. Nu weer tijd om langzaam verder te reizen naar het noorden.

Eén reactie op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.