JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Op bezoek bij de familie

En zo na alweer een paar maanden in Australie geleefd te hebben en het vele onbekende te hebben gezien was het deze week tijd om eens wat bekends te zien en wel de familie Beenen die hier alweer een paar jaar in Australie woont. Het was goed om hun weer te zien. Daarnaast was het ook fijn na een tijd van het leven in hostels en het camperen in tentjes om weer eens kort in een huiselijke kring te zijn.

De familie woont in een mooie rustige buurt in Canberra, waar het meeste vlak bij hun in de buurt is. Naast natuurlijk de familie een bezoek te brengen ook de stad Canberra eens wat bekeken. Wat hier het meeste indruk op mij heeft gemaakt is het War Memorial. Niet zozeer het memorial zelf als wel de tentoonstelling die ze daar hebben. Deze is vrij uitgebreid en gaat zowel over de eerste als tweede wereld oorlog en een aantal andere oorlogen. Het gaat hierbij wel om oorlogen waarbij Australie een actieve rol gespeeld heeft.

Verder valt vooral op aan Canberra dat het echt is aangelegd. Alles voelt een beetje aan als een te grote achtertuin waar een architect in bezig is geweest.

Daarnaast ook nog een aantal andere plekken bezocht zoals het Parliament house en de portrait gallery. Al met al was dit meer een bezoek om even lekker tot rust te kunnen komen na al het hectische gereis van de afgelopen weken en weer goed op weg te kunnen. Na een paar dagen was het dan voor mij ook alweer tijd om door te reizen aangezien mijn rondje Australie er nog lang niet op zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.