JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Feestdagen down under, het is even anders

Palmen met lichtjes
Kerstverlichting in de palmen

Normaal om deze tijd zit je lekker bij de kachel met familie/vrienden en is het buiten koud. Dit jaar is dat wel even anders en de gemiddeld 30+ graden die het hier overdag buiten is doet dan ook totaal niet het kerst of nieuwjaarsgevoel aanwakkeren. Dit neemt echter niet weg dat hier totaal geen kerst gevierd wordt.

De kerststemming begint al wat door de kerstliedjes die gedraait worden in de winkelstraat. Het is nogal ironisch dat bij deze temperaturen gezongen wordt over “riding on a sleigh” en “let it snow, ..”. Naast dat er ook een gewone kerstboom in de winkelstraat staat, hebben ook een aantal palmbomen een feestlift gekregen en zitten deze vol met kerstlichtjes. Een beetje een grappig gezicht allemaal.

Kerst dit jaar echter goed gevierd. Kerstavond lekker uit eten geweest met een groep duitsers die hier in het hostel verblijft en nog een mede landgenoot, daarna even de stad in. Het is deze avond drukker in de stad dan normaal omdat veel studenten terug zijn voor de kerst met hun familie. De sfeer zat er dan op kerstavond ook goed in.

Ook bij het hostel wordt natuurlijk aandacht aan kerst besteed. Een aantal Ieren die in het hostel verblijven werken bij een catering bedrijf in de stad en hebben van hun baas de keuken beschikbaar gekregen voor het maken van een groots kerstmaal. Samen met ongeveer 70/80 andere hostelgenoten hebben we geld ingezameld om op eerste kerstdag een lekker maal te bereiden. Daarnaast kregen we vanuit het hostel kip voor iedereen.

De maaltijd bestond uit lekker gebakken/gepofte aardappelen, groente en een aantal andere engelse/ierse lekkernijen. Daarnaast waren er ook een tweetal hammen gebraden om het geheel af te maken. Na dit heerlijke maal werd de kerst doorgevoerd met een klein feestje bij het zwembad van het hostel en werd het allemaal een gezellige boel hier in Mildura.

Ondertussen vorderden de feestdagen en is het vrij rustig. Veel mensen zijn voor de kerstdagen of tussen kerst en oud en nieuw vertrokken om de feestdagen elders te gaan vieren. Daarnaast ligt het werk ook wat stil en is het dus kijken hoe je hier de tijd wat doorkomt want nog steeds is er niet heel veel te beleven hier in Mildura.

Ondertussen is het dan ook alweer de laatste dag van het jaar en net zoals dat met kerst gold voelt het helemaal niet zo. Het is vreemd om de feestdagen te vieren bij temperaturen die niet in de buurt komen voor het gebruik van een kachel. Het voelt een beetje onwennig aan om op deze manier de feestdagen te vieren.

Ondanks dat het allemaal wat vreemd aanvoelt om dit jaar af, is het dit jaar toch een mooi jaar geworden waarbij ik kan terugblikken op een paar leuke zaken. Zo was er het afstuderen begin dit jaar in Januari, de extra 7 maanden die ik heb mogen werken op de Universiteit Twente waar ik erg veel plezier aan het beleefd.

Niet te vergeten natuurlijk de tijd die ik heb beleefd in Sydney en de leuke groep mensen die ik heb mogen leren kennen in Mildura. Ik zal hier in het volgende jaar nog een tijdje blijven om nog wat laatste centjes bij elkaar te kunnen sparen maar dan wordt het voor volgend jaar toch echt tijd om eens op reis te gaan in dit mooie land en wat meer te zien dan de steden die ik heb mogen bezoeken en de enorme hoeveelheden knoflook die mijn neus voorbij zijn gegaan.

Iedereen dan ook voor 2015 een goed jaar toegewenst, ik laat weer wat horen in het volgende jaar.

 

3 reacties

 1. Ja kerst downunder is voor ons die uit het koude noorden komen een speciaale ervaring.
  Toen ik daar uit radio “I’am dreaming of a white chrismas” hoorde komen dacht ik “keep on dreaming mate”

  Een heel heel goed en gelukkig 2015

  Marcel

 2. He broertje,

  Zo zat ik er 18 jaar geleden dus ook bij in Christchurch, korte broek en een BBQ. Zeker zielig voor al die mannen en vrouwen die als Kerstman verkleed klanten moesten vermaken in winkelcentra.
  Hier is alles lekker rustig verlopen, en we hebben het nieuwe jaar dan ook niet al te wild ingeluid.
  Verder gaat het hier zijn gangetje, en we wensen je dan ook beide het allerbeste voor 2015.
  Veel succes nog in Mildura.

  Bas en Marlies

 3. Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2015.
  Dat al je wensen uit mogen komen voor wat je doelstellingen zijn,wat het reizen betreft.
  Ook hier geen sneeuw gezien in het zuiden van Nederland wel , maar in het noorden niet.
  Verder voor ons alles rustig gevierd,want heit heeft erg last van zijn rug,moet nu en dan ook wat hulp bij het aankleden, helaas is de chiroprakt. Er pas 5jan. Weer dus nog een paar dagen sukkelen. Verder niet veel bijzonder. Te melden. We hebben Edwin de envelop met je zorgpas gegeven dus als het goed is kun je die in febr. Ophalen. Ik geloof dat ze wat meer berichtjes van je hadden verwacht, ik heb gezegd dat je in februari contact op zou nemen om te kortsluiten wanneer je langs zult komen. Mochten er nog dingen zijn waar je heimwee naar hebt, specifieke drop of iets dergelijks dan kun je dit aangeven , misschien hebben ze ruimte om dit mee te nemen, groetjes van heit en mem en tot horens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.