JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Voorbereiden op de terugweg

De afgelopen week was een lekker drukke week met allemaal regelerij…. Ten eerste moest hier op de school in Finland de laatste hand gelegd worden op ons project zodat wij deze in ieder geval hier konden opleveren. Daarnaast was het zaak om al het officiële papier werk op orde te krijgen zodat alles ook op onze school goed gekeurd kan worden. Er staat ons echter ook nog wat nawerk te wachten voor als wij terug komen op school.

Zo zijn hier nog een aantal zaken die afgehandeld en afgerond moeten worden, en tevens zijn Johannes en ik ook al gevraagd om verslag te doen van onze avonturen in Finland bij de eerst volgende voorlichting voor studeren in het buitenland op onze eigen school.

Naast natuurlijk alles wat met school te maken heeft zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen te doen. Zo hadden wij hier een auto aangeschafd welke wij natuurlijk ook weer verkopen moesten voordat we terug gaan naar Nederland. Gelukkig is dit ons gelukt en hebben we er hier iemand in Finland erg blij mee kunnen maken.

Koffer inpakken
Koffer inpakken is altijd rommelig
Koffer staat klaar
Koffer staat al bijna klaar om te gaan

Gisteren begon echter het meest vervelende werk, echter dat is mijn mening, namelijk het inpakken. Natuurlijk nog eerst een aantal kleine souveniertjes ingeslagen welke ook in de koffer moeten belanden. Oude rommel weggooien om gewicht te besparen voor de terugweg. Daarnaast heb ik gelukkig ook nog verscheidene zaken, zoals mijn servies goed, kunnen doorgeven aan verschillende nieuwe internationale studenten die in de afgelopen weken hier in Finland zijn aangekomen.

Al met al staat het appartement er nu maar leeg en wat triest bij. Tijd dus om deze avond nog een laatste keer met alle goede vrienden die ik hier heb leren kennen een laatste drankje te drinken in de bar. Daarna is het echter tijd om me op te maken voor de vlucht terug naar huis. Het zal in ieder geval wel wennen zijn in Nederland, maar dat is iets waar ik de komende periode wel zal achterkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.