JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Vakantie in Vaasa

Het einde van december was alweer genaderd en dat betekent natuurlijk dat de Kerst vakantie zijn intrede deed. Johannes en ik bleven deze vakantie in Vaasa omdat wij na de vakantie nog enkele weken aan ons project moeten werken. Johannes had de eer om zijn familie hier in Vaasa in de eerste week tijdens de Kerst vakantie te mogen verwelkomen, voor mij was deze eer iets latere en op woensdag 30 december was het dan zover, ondanks een uur vertraging te hebben opgelopen op het vliegveld van Helsinki, kwam dan mijn familie aan in Vaasa om eens te kijken op wat voor rare wijze ik hier leef.

De eerste avond begon hier mooi met een lekker oud hollands aardappeltje met jus. Veel was er echter niet in deze avond gepland behalve een goede nachtrust. De volgende dag hebben we een kleine tocht door Vaasa gemaakt, waarbij ik mijn appartement even heb getoond(nadat deze even was opgeruimd) en verder nog de locatie van de scholen bij langs geweest.

Deze avond was ook al weer de avond van oud en nieuw dus in de avond was het tijd om te kijken of er ook wat vuurwerk werd afgestoken in Vaasa en dat werd er ook zeker.

Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk
Vuurwerk

De vrijdag, nieuwjaarsdag stond in het teken van uitslapen en meer van de omgeving bekijken, de dag waar ik zelf het meeste naar uitgekeken had voor de vakantie was wel 2 januari.

De week ervoor hadden we al met de familie van Johannes een snowmobiel safari gedaan en hetzelfde had ik ook voor de mijne geregeld, dus ’s ochtends in alle vroegte… kwart voor 10… was het tijd om op weg te gaan naar onze safari. Na een uur te hebben rond gecrossed op de scooters was het helaas alweer tijd om weer terug te gaan, maar iedereen was wel weer een hele ervaring rijker.

Bij de sneeuwscooters
De hele club bij de sneeuwscooters.
Ik en Johannes bij de sneeuwscooter
Sneeuwscooteren is big Fun!

De avond hebben we hier een wedstrijd van de ijshockey ploeg van Vaasa bijgewoond. Dit was iets wat ik hier ook nog altijd al wilde doen en het werd nog veel mooier toen Vaasa deze wedstrijd ook won met een mooie 8 – 3.

De volgende dag brak alweer de laatste dag aan voordat de familie weer terug moest naar het thuisfront. Deze dag hebben we ons eens gewaagd aan het sleeën. Na eerst vanaf een paar wat normale hellingen te hebben geprobeerd hadden we een heel stijle helling gevonden om vanaf te gaan met onze sleeën. Ondanks het vele plezier zijn we met lichte verwondingen weer afgezet naar huis toe, maar het was een erg leuke beleving.

Voorbereiden voor de afdaling
Boven aan de helling.
Jan Jaap op de slee
Met volle gang naar beneden.

Deze maandag was het dan ook alweer tijd om alle koffers te pakken. Na nog een laatste ronde door de stad te hebben gedaan was het tijd om iedereen terug te brengen naar het vliegveld.

Het was in ieder geval een mooie vakantie en nu kunnen we weer even lekker doorwerken aan ons school project. Het einde van onze periode in Vaasa eindigt ook al weer vlot, slechts 4 weken nog maar te gaan voordat we zelf terug moeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.