JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Weekend trip: Dames Nederland tegen Denemarken in Lahti

Op de heenreis naar Vaasa zat er een damesteam bij ons in het vliegtuig richting Helsinki. Eenmaal aangekomen in Helsinki bleek dit jaar het Europese kampioenschap voetbal voor dames in Finland te zijn.

Dit vroeg natuurlijk om een tripje richting voetbal stadion en afgelopen zaterdag was het dan ook Nederland tegen Denemarken in Lahti. Samen met de andere aanwezige 3 Nederlanders: Alexander, Gerbrich en Johannes zijn we dan ook op pad gegaan om deze wedstrijd in Lahti bij te wonen.

Zaterdag ochtend was het ook vroeg opstaan, aangezien de trein vanuit Vaasa om half 10 vertrok. Helaas had ik wat pech gehad bij het registreren in het politie bureau en had niet meer de beschikking over mijn Letter of Acceptance, of een kopie daarvan. Johannes was echter gelukkiger, maar voor een studentenpas was toch wel eventjes een pasfotootje nodig. De eerste stop van de reis was dan ook niet op het treinstation, maar in de fotoboot van het winkelcentrum.

Johannes in de fotoboot
Johannes in de fotoboot
Johannes pronkt met zijn foto's
Johannes pronkt met zijn foto’s

Nadat het probleem met de foto’s was opgelost was het dan ook echt tijd om naar het station te gaan om kaartjes te kopen en op de trein te wachten. De trip zou in totaal 4,5 uur duren, waarbij wij 2 keer moesten overstappen.

De trein arriveert
De trein arriveert
Even overstappen
Even overstappen

’s Middags arriveerden wij rond een uur of 2 in Lahti. Allereerst hebben wij gezocht of er in de buurt een hostel beschikbaar was voor een slaapplaats, echter bleek degene die wij vonden al volgeboekt te zijn dus dat was even een tegenvaller. Wij besloten maar naar het stadion te gaan om te kijken of wij een viertal kaarten voor de wedstrijd konden bemachtigen.

Bij het stadion waren een aantal zeer behulpzame finnen. Iemand van de eerste hulp post was zo vriendelijk om voor ons een kaart van Lahti te regelen samen met een boekje van alle slaapmogelijkheden daar. (tjah, de VVV was om 14:00 dicht en wij kwamen daar net om 14:10 aan……). Ook kwamen wij er iemand tegen waarvan wij dachten dat hij de kaartverkoop zou organiseren aangezien hij het desbetreffende hokje opende. Hij vroeg ons of wij 4 kaartjes nodig hadden en zij dat wij 5 minuutjes moesten wachten.

In de veronderstelling dat wij na 5 minuten de kaartjes konden kopen, kwam de man terug met 4 vrijkaartjes. Een mooie meevaller dus. Na de kaartjes bemachtigd te hebben, was het nog zaak om een slaapplaats te vinden zodat wij onze tassen daar kwijt konden. In de stad vonden we een mooi hotel waar wij dan ook de nacht later hebben doorgebracht.

Op weg naar het stadion
Op weg naar het stadion
In het hotel
In het hotel

Na in het hotel onze spullen te hebben ‘gedumpt’, gingen wij op weg naar het stadion om de wedstrijd te bekijken. Toen we bij het stadion aankwamen waren er al veel Nederlandse fans bij het stadion aangekomen.

De wedstrijd zelf was een erg spannende wedstrijd. In de eerste helft bleef het 0 – 0. Maar in de tweede helft scoorde Nederland 2 goals achter elkaar. Enige tijd later scoorde Denemarken ook een doelpunt dus toen werd het nog wel een beetje spannend, maar uiteindelijk won Nederland dan toch met 2-1. Bij winst of gelijkspel was het zeker dat Nederland doorging en dus zullen we ze nog in de verdere finales zien.

Echte nederlandse fans
Echte nederlandse fans
Spelers staan klaar voor de volksliederen
Spelers staan klaar voor de volksliederen

Na de wedstrijd hebben we nog bij een spaans restaurant in de stad gegeten en hebben op de stad ook nog wat verder verkent.

De volgende dag was het dan ook alweer tijd om terug te gaan naar Vaasa. Aangezien we kaarten hadden voor de trein van 5 over 1 en we deze om 12 uur hadden gekocht merkten we dan ook eens echt dat er niet veel treinen rijden in Finland. Gedurende het hele uur was het totaal uitgestorven op het station.

Vertrek vanaf station Lahti
Vertrek vanaf station Lahti
Uitgestorven station
Uitgestorven station

Na weer een reis van 4,5 uur kwamen we weer aan in Vaasa. Tijd om eens te gaan nadenken over wat het volgende weekendtripje zal zijn.

3 reacties

    • Als het goed is, is de wedstrijd live uitgezonden in Nederland. En bovendien ben ik hier niet om verslag te doen van het voetbal, maar van alle leuke tripjes en ik moet ook zeggen dat dit wel één van die leuke tripjes is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.