JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Windows 7

Windows 7 LogoTerwijl Windows Vista met veel negativiteit door iedereen is uitgebracht, lijkt het erop dat Windows 7 over positievere geluiden beschikt.

Ik heb nu zelf ook de Release Candidate van dit besturingssysteem op mijn PC geïnstalleerd en werk er nu enkele dagen mee. Ik ben op dit moment erg te spreken over het nieuwe besturingssysteem.

Wat in het begin bij Windows 7 enorm wennen is, is de nieuwe taakbalk. Deze heeft namelijk niet meer de beschikking over de ‘quick launch’ functionaliteit, daarnaast worden applicaties ook niet meer door een icoon + applicatie titel gepresenteerd.

Nu ik echter een paar dagen met deze nieuwe taakbalk heb gewerkt, moet ik zeggen dat ik niet graag meer anders wil. De implementatie van de previews boven de verschillende actieve programma’s is erg goed. En door quicklaunch functionaliteit met het actieve programma overzicht te combineren heb je nu ook veel meer ruimte op je taakbalk om de verschillende applicaties te presenteren.

De nieuwe functies waar ik zelf heel erg blij mee ben, zijn de nieuwe venster functies. Wanneer je een venster naar de rechter of linker kant van het scherm toesleept, lijnt deze naar deze kant van je scherm uit. Hierdoor is het heel eenvoudig om snel meerdere schermen naast elkaar te plaatsen. Daarnaast hebben zo ook het maximaliseren aangepast. Dit kan nu bereikt worden door het venster tegen de bovenrand van het scherm te slepen, en het tegenovergesteld wordt bereikt door hem er weer weg te slepen.

Helaas zit ik nog wel met een minpuntje, echter had ik dit bij Windows Vista ook en dat zijn de drivers voor mijn geluidskaart. Ik heb een X-Fi eXtreme music kaart van creative en deze werken nog niet heel fijn.

Bij Windows vista bleef dit beperkt tot het wissen van mijn instellingen zodat deze na het opnieuw opstarten op ‘standaard’ stonden ingesteld. Bij de driver van Windows 7 is het nog minder. Bij sommige programma’s valt af en toe het geluid weg en wanneer ik de ‘Opstart console’ van Creative gebruik om instellingen te wijzigen is het geluid voor mijn hele systeem weg. Echter gaat het hier nog om een beta-driver dus hopelijk worden deze problemen opgelost, of misschien weet iemand een oplossing voor de problemen met deze driver.

Afgezien van dit nadeel denk ik dat Windows 7 een erg goed systeem is geworden en ik denk dan ook zeker dat deze nog wel even op mijn PC zal blijven draaien.

Voor meer leesvoer omtrent de nieuwe features van Windows 7:

Mocht je zelf een .NET passport hebben, dan kun je de release candidate van Windows 7 hier downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.