JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Firefox 3 is uit

De langverwachte nieuwe versie van Firefox is dan nu eindelijk beschikbaar.

Ik die tot nog toe verkocht is aan de Opera browser, was beniewd hoe Firefox 3 zou werken en heb dus ook met volle teugen mijn steentje bijgedragen aan de Firefox download day. Gelijk geinstalleerd en eens geprobeerd.

De eerste indruk is gelijk aan die ik had toen ik Firefox 2 probeerde. Alhoewel Firefox niet traag is voelt hij traag aan. Een aantal functies zoals de snelkiezer en muis beweeg commando┬┤s, ontbreken toch.

Wat als eerste opvalt zijn een aantal handige dingetjes, zo is er het kleine ster icoontje waarmee je snel een pagina aan je bladwijzers kan toevoegen, ook is de adres balk aangepast en krijg je nu meer pagina informatie wanneer je een URL intikt. Daarnaast kun je, net zoals de history search functie van Opera, ook keywords invoeren om een website terug te vinden die je bezocht hebt.

Ook de downloadmanager is in mijn ogen hetzelfde gebleven, wanneer ik iets download moet ik eerst in mijn configuratie aangeven waar de bestanden heen moeten wat ik niet als prettig ervaar.

Al met al ben ik nog niet verkocht aan Firefox, het is een degelijke browser maar voelt nog steeds aan als de stugge browser die Firefox 2 naar mijn idee ook was.

Ik blijf dus ook maar lekker bij Opera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.