JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


De nieuwe opera is er

Al sinds versie 7 ben ik een trouwe opera gebruiker. Vooral ben ik fan van de ‘mouse gestures’ feature, welke erg handig is tijdens het browsen.

Vandaag heeft Opera zijn nieuwste versie van de browser uitgegeven, namelijk versie 9.5, deze nu gelijk maar van het internet geplukt.

Wat als eerste opvalt is de nieuwe default layout, welke veel op de algemene Windows Vista stijl lijkt. Ik hou wel van de stijl waarin opera verder gaat.

Verder valt in de algemene layout een paar kleine tweaks op, zo is de knop voor nieuwe tabs nu aan de rechterzijde van de laatste tab geplaatst en is op de plaats van de nieuwe tabs knop nu de panelen knop geplaatst. Dit laatste is naar mijn mening een enorme verbetering ten opzichta van het 5px brede balkje aan de linker zijde.

Een nieuwe feature die ook handig is, is de nieuwe history search functie. Even vergeten welke pagina je een artikel vond, gewoon keywords intikken en hij vind het in je gescheidenis.

Verder zien de nieuwe ontwikkel features er ook zeer veel belovend uit, ik persoonlijk heb niet al te veel ervaring nog hiermee(ook niet de dergelijke plugins voor firefox), maar zal deze zeker gaan gebruiken.

Al met al ziet de nieuwe Opera er weer zeer mooi uit, mocht je niet overtuigd zijn of zoek je nog een nieuwe browser om te proberen, dan is Opera zeker eens het proberen waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.