JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Office in’t Frysk

Office krijgt nu ook de beschikking over een Fryske versie. Wat al geprobeerd was met WinXP, wordt nu ook doorgezet met Office. De provincie Fryslân heeft namelijk aangekondigd, dat het in samenwerking met microsoft werkt aan een fryske versie van het office pakket.

De eerste fase van dit project zit er al op en je kunt de Fryske Staveringshifker (spellingchecker) downloaden en installeren op je office installatie.

Alhoewel dit een mooie ontwikkeling is voor de fryske taal, ben zelf ook een fries, moet ik nog maar zien of veel bedrijven hier ook extra door worden aangezet om hun materiaal en communicatie ook in het Frysk te laten doen.

Mij lijkt het zeker al leuk om het eens te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.