JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Queenstown, Mt Cook en Rangitata

Na de 3-daagse reis naar deep south weer terug om een paar dagen in Queenstown te verblijven. Aangezien de weersverwachting erg goed was voor die week eerder al een activiteit geboekt om te doen zodra ik terug was van mijn trip, Hanggliden. de volgende dag klein beetje uitslapen en op pad. Bleek dat het die dag erg goed weer was, maar dat er totaal geen wind stond. Voor hanggliden schijnt dit belangrijk te zijn dus de vraag of ik in plaats van hanggliden ook wilde paragliden.

ParaglidenDus op weg naar Coronet Peak voor paragliden in plaats van hanggliden. Voordeel zou zijn, afgezien van de prijs en het feit dat het wel door kon gaan, dat de vlucht van hoger begint en langer duurt. Na de skilift nog een klein stukje de berg op en daar de boel klaar maken. Het engste is toch wel om van de berg af te rennen en dan volledig op de parachute te vertrouwen, maar zodra je eenmaal aan het zweven bent in de lucht is het echt geweldig. Een van de beste activiteiten die ik tot nu toe gedaan heb.

Verder in Queenstown nog een korte wandeling gemaakt de Queenstown hill op voor mooie uitzichten. Daarnaast kun je Queenstown niet verlaten zonder de “beste” burger van Nieuw Zeeland te hebben gegeten: de Fergburger. Ik weet niet zozeer of het de beste burger is die ik ooit gehad heb, maar het is zeker een erg goede burger.

Onderweg naar Mt CookNa Queenstown was het alweer tijd om verder te reizen naar de volgende stop, Mt Cook. Daarnaast was deze reisdag ook mijn verjaardag. Toch wel vreemd om een keer niet je verjaardag te vieren met een BBQ. Nu was het koud, bewolkt en regenachtig weer. Leuk was dat ik ’s avonds van de chauffeur nog een birthday cake kreeg inde vorm van een chocolade cake dessert. Mt Cook is ook een van de beste plekken om sterren te kijken omdat het een reservaat is waar amper licht is. Helaas konden wij hier niet van genieten omdat het bewolkt was toen wij er aankwamen. De dagen ervoor was het wel mooi helder weer geweest.

Na de stop bij Mt Cook weer verder met als eindbestemming Rangitata. Deze plek wordt door Stray bezocht omdat je hier zomers het beste kunt white water raften, echter in de winter doen ze dit niet. Onderweg nog een stop gemaakt bij Lake Tekapu. Hier zelf een wandeling gemaakt naar de top van Mt John waar een observatorium voor het heelal is. Een erg mooie plaats om nog eens te bezoeken als je wil sterrenkijken.

Nu ondertussen weer aangekomen in Christchurch en rond het zuidereiland geweest. Ondertussen al aan mijn laatste 2 weken in Christchurch begonnen. De komende dagen echter nog allemaal leuke dingen in het verschiet. Zo heb ik voor een paar dagen zelf een auto gehuurd om wat van de omgeving te kunnen zien en nog een bezoek te kunnen brengen aan Little River. Daarna samen met een aantal andere mensen plannen gemaakt om nog een week op road trip te gaan door met ons vieren een auto te huren. Wat de bestemming wordt weten we nog niet, dat vinden we wel uit zodra we de weg op gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.