JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Abel Tasman

De ochtend konden we lekker uitslapen want we zouden niet voor 11:45 opgepikt worden nadat de anderen vanaf de ferry waren gekomen. Uiteindelijk was de ferry 2.5 uur te laat en gingen we wat later op pad. Onze eerste stop was bij een wijnproeverij onderweg in de streek Marlborough. We hadden hier ook een mazzeltje, de proeverij was gratis! Wat ik er in ieder geval wijzer van geworden ben is dat ik een groot fan ben van de dessert wijn die ze daar hadden. Helaas is deze wijn ook aardig aan de prijs, dus toch maar niet gehaald.

AnchorageNa deze stop verder op pad naar Abel Tasman. We kwamen redelijk laat aan bij het hostel waar we zouden verblijven dus het was donker. Geen idee waar we nu weer terecht gekomen zijn. Voor de volgende dag een watertaxi geboekt die ons ergens halverwege de track die hier is afzet, om vervolgens terug te lopen. Uiteindelijk met 3 anderen van de groep 23 kilometer gelopen deze dag. Abel Tasman is erg mooi kustgebied met mooie regenwouden. Samen met Lake Whakaremoana zijn dit tot nu toe wel mijn favoriete plekken qua natuur in Nieuw Zeeland.

De volgende ochtend gingen de anderen na 2 nachten weer op pad naar de volgende bestemming,  ik had wat langer geboekt om een bus later verder te reizen en zo wat meer tijd te hebben voor wandelingen. Deze tweede dag dus maar weer op pad en een rondje van 20 kilometer afgelegd. 2 dagen lopen is toch wel vermoeiend dus de laatste dag hier maar een rustdag genomen en een beetje in de omgeving gekeken.

HoutsculptuurOnder andere was hier een klein soort kamp waar de mensen allemaal mooie woodcarving hadden gemaakt. Niet in het formaat om zelf mee naar huis te nemen, maar hier stonden wel een aantal indrukwekkende stukjes houtwerk tussen. Na 3 dagen echter weer een einde aan mijn Abel Tasman avontuur en weer tijd om de rest van het zuidereiland te gaan verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.