JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Little river en Christchurch

Na meer dan een maand te hebben doorgebracht, ’s ochtends vroeg op het vliegtuig naar Christchurch toe. Helaas een beetje pech met mijn zitplaats in het vliegtuig waardoor ik het grootste deel van de vlucht uitzicht had over de Pacific Ocean en niet kon genieten van het mooie landschap van het zuider eiland. Na ongeveer een  dik halfuur vliegen landde het vliegtuig alweer in Christchurch dus lang kon ik hier niet mee zitten.

Little RiverAan het eind van de dag een lift gekregen van Geno om mee te gaan naar Little River waar ik voor het weekend op bezoek ging bij Paul. Ondertussen is het alweer meer dan 20 jaar geleden dat ik hier was in Nieuw Zeeland en het was leuk om deze plek weer na die lange tijd terug te zien. Er is veel veranderd in die 20 jaar, zo zijn er nog meer bossen aangeplant in de omgeving en zijn ze over de loop van 20 jaar natuurlijk ook flink gegroeid. Verder deed de omgeving nog vertrouwd aan.

In de omgeving samen met Paul op pad geweest, waarbij we een dag een mooie wandeling hebben gemaakt over de heuvels. Daarnaast nog een dag rondgereden in de omgeving en naar een paar plekken geweest waar ook hij al een paar jaar niet meer langs was geweest. Hele mooi omgeving om vakantie in te vieren en om te wonen. Geen wonder dat hij er na vele jaren dan ook nog steeds woont.

Na het weekend terug naar Christchurch. Ondertussen begint toch wel het einde van het geld in zicht te komen en om te kijken of het budget wat op te krikken is, kijken of ik nog een kort baantje kon vinden. Alhoewel Christchurch een grote bouwput is na de aardbevingen van een paar jaar geleden is het toch wat lastiger om werk te vinden dan mij werd voorgespiegeld door de mensen die er eerder waren geweest. Na een week dan ook toch maar besloten om mijn eigen reserves maar aan te spreken en nog een maandje verder te reizen en eerder naar huis te vertrekken dan in de stress zitten om werk te vinden.

ChristchurchChristchurch is niet de stad  die ik mij herinner, de aardbevingen hebben het centrum helemaal verwoest. Ondertussen zijn de meeste opruim en afbreek werkzaamheden afgerond en wordt er volop in de stad gebouwd. Om toch een beetje een vrolijke noot aan de stad te geven zijn er verschillende kunstprojecten in de stad zoals muurschilderingen om toch de boel wat op te vrolijken. Leuk was ook een klein winkelcentrum dat was opgetrokken uit zee containers en nu een actractie op zich is.

Na een week Christchurch maar weer op pad met Stray, naar de volgende locatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.