JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Tongariro en Wellington

Deze ochtend vroeg uit de veren om op tijd te kunnen vertrekken naar Tongariro National Park. Om 6:30 waren we op pad. Tongariro is bij velen beter bekend als Mordor en Mt Doom aangezien deze scenes in dit zijn gefilmd. Even leek het erop dat we de Tongariro Alpine Crossing deze dag niet zouden kunnen doen in verband met het slechte weer, gelukkig waren de condities goed genoeg om de  tocht toch door te kunnen laten gaan.

Mount Doom.....
Mount Doom…..

Eenmaal aangekomen en onze gear te hebben verzameld op pad. 19 kilometer klimmen en klauteren stonden op het programma. Beetje jammer  was de bewolking op het eerste deel van de trip waardoor vergezichten helaas niet mogelijk waren tijdens het eerste deel van de trip. Dit werd echter goed gemaakt door de 60 kilometer/uur winden die aan de top waren waardoor je niet veel tijd had om om je heen te kijken en meer bezig was te zorgen dat je niet werd weggeblazen door de wind. Een hele ervaring om in deze omstandigheden te lopen over de alpines van Tongariro.

Tweede helft van de wandeling was beter met mooi zonnnig weer. Onderweg konden we nog de kraters en schade zien van de laatste vulkaan uitbarsting die bij Tongariro heeft plaatsgevonden. Overal staan ook allemaal waarschuwingsborden aangezien het gebied nog steeds een actief vulkanisch gebied is.

Na een lange vermoeiende dag nog een nacht gebleven in Tongariro om de volgende dag verder naar Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland. Hier een paar dagen gebleven en lekker relaxen. Het weer zat helaas de eerste dagen weer niet mee. Wellington staat bekend als een van de winderigste steden en de eerste dagen deed het zijn naam eer aan. De laatste dag in Wellington lekker zonnig weer gehad. Naast rondwandelen in de stad ook een rondleiding door het parlementsgebouw de “Beehive” gedaan. Interessant om te zien waar de regering van Nieuw Zeeland hier zit. Al met al waren het een paar mooie rustige dagen.

Na Wellington is het de beurt aan Christchurch om hier weer wat oude bekenden te treffen die ik 20 jaar geleden ook bezocht had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.