JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


East cape, weekje met de auto op pad

Helaas gaat Stray in de winter niet naar de oostkaap, dus in Rotorua zelf dan maar een vervoersmiddel zoeken. Dit keer net als in Australie maar een auto gehuurt voor een week om op pad te gaan en zelf de oostkust te gaan verkennen. Het was wel even wennen, want na 2 uur rijden met de nodige stops was ik al bij mijn eerste tussenstop aangekomen. Afstanden verschillen toch wel tussen Nieuw Zeeland en Australie.

Mijn bolide voor de week.
Mijn bolide voor de week.

Onderweg naar Whakatane een stop gemaakt om de watervallen bij Okere falls te kunnen zien. Deze dag zat het weer echter niet echt mee en het regende de hele dag. Geen goed begin, zeker ook niet voor de volgende dag omdat ik toen een trip naar White Island wilde maken. Helaas dus door het weer is deze gecancelled en heb ik het bezoek aan dit vulkanische eiland moeten overslaan.

De rest van de week was het gelukkig wel mooi weer en dus de volgende dag op pad en onderweg geovernacht bij een hostel welke ik op mijn route tegenkwam. Bleek dat deze ergens op een klif aan een baai lag. Erg mooi en erg geisoleerd. De volgende dag verder naar de oostkaap en dan kom je er achter dat het inderdaad laagseizoen is.

Kampeerterrein van de oostkaap.
Kampeerterrein van de oostkaap.

In het plaatjes Te Araroa gekeken voor accomodatie, niemand aanwezig bij het hostel. Gelukkig stond er een telefoonnummer op de deur voor als er niemand aanwezig was. Probleem is echter dat al voor anderhalve dag ik in gebied reed met amper bereik, dus er viel niet veel te bellen. Eerder onderweg naar de oostkaap had ik al een campground gezien dus dan daar maar overnachten. Dit is gelijk ook mijn koudste nacht tot nu toe geweest op reis. Paar keer wakker geworden omdat het niet te harden was.

Erg mooie zonsondergang op weg naar Wairoa.
Erg mooie zonsondergang op weg naar Wairoa.

Door naar mijn volgende overnachtplek in Gisborne. Mooi klein plaatsje is dit aan de kust. Echter hier alleen een middagje rondgewandeld. Hier wat advies ingewonnen om naar de Maihia Peninsula te gaan en naar de Morere Hotsprings. Afgezien dat het fijn is om de hotsprings te bezoeken waren hier ook een aantal leuke korte wandelingen te maken.

Daarna na een nacht in Wairoa verder de natuur in naar Lake Waikaremoana. Dit is een erg mooi gebied. hier een nacht gebleven in een blokhut en tot de conclusie gekomen dat ook met een heater deze erg koud zijn. In dit gebied is ook een Great Walk te doen om Lake Waikaremoana. Dit echter niet gedaan maar wel verschillende korte wandelingen in de omgeving gemaakt.

Waikaremoana rainforestAf en toe leek het net alsof je hier in een sprookjesbos aan het rondlopen was. Dit kwam door hoe het licht door de bomen scheen, de verschillende soorten bomen en stenen, mooi begroeid met mos. Een erg mooi plek dit.

Als laatste sightseeing stop met de auto naar Wai-o-tapu gegaan. Dit is een van de meest actieve vulkanische gebieden rond Rotorua. Af en toe lijkt het wel een post-apocolyptisch landschap met alle zwavel en andere gassen die er uit de grond  komen.

Kokende modderEn na een weekje rondkarren in Nieuw Zeeland was het alweer tijd om de auto in te leveren. Was fijn om weer even vrijheid in het reizen te hebben, maar jammer dat het laagseizoen is en je dus in de verschillende hostels amper mensen tegenkomt. Nu weer verder op pad met de Stray bus, daar gelukkig wel altijd mensen om mee te kunnen socializen dus kijk weer uit om verder te reizen, langzaam op weg naar het zuidereiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.