JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Raglan en nog een beetje cultuur

Terug in Auckland tijd zat om even weer wat tot rust te komen angezien het hier gelijk 2 dagen regent. Helaas niet veel meer kunnen doen in Auckland dus, maar dat mag de pret niet drukken dus weer de bus verder geboekt naar de volgende bestemming toe: Raglan.

Raglan pancake rocksWas van plan hier een dag of 2 te blijven echter kom je dan ook gelijk achter de limitaties van het reizen met een hop-on hop-off bus service, de bus rijdt niet per se op de dag dat jij weer verder wilt reizen. Dus aangekomen in het hostel er maar gelijk een paar nachten bijgeboekt totdat de volgende bus weer verder ging. Dit gaf mij een dag of 4 om Raglan wat te verkennen.

Raglan is het surf mekka van Nieuw Zeeland schijnt, dus heb ik hier voor de verandering maar niet gesurft. Wel natuurlijk veel gewandeld en gekanood. Ze hadden voor de binnenwateren gratis kano’s ter beschikking, echter om naar de leukere plekken te kunnen komen moest een kano gehuurt worden, dus dit ook maar een middag gedaan. Deze middag op weg naar de pancake rocks van Raglan en nu wel gewapend met een camera. Erg mooie rotsformaties.

Heel smal riggeltje om overheen te klimmen.
Heel smal riggeltje om overheen te klimmen.

Daarnaast natuurlijk ook gewandeld, echter waren de interessante wandelroutes niet in de buurt, dus om daar te komen maar een fiets gehuurd. Dat was wel weer even wennen. Afgezien van dat de fiets te klein was voor mij en het Nieuw Zeelandse landschap niet vlak genoeg voor mijn fietsconditie, uiteindelijk toch aangekomen op mijn wandelbestemming. Wandelen de heuvel op gaat mij toch net even wat beter af dan fietsen de heuvel op.

Dit keer voor het eerst niet een wandeling afgemaakt aangezien wandelen in Nieuw Zeeland ietsje extremer is dan in Australie waar alles netjes met paden en hekken is aangelegd. Op de duur moest ik over een rotsriggel klauteren terwijl het heel hard aan het waaien was, wat naar mijn mening al link was. Aan de andere kant maar besloten om toch terug te gaan aangezien het weer er ook niet beter op leek te worden en met hardere wind het misschien wel wat gevaarlijk begon te worden. Al kan ik de hoogtevrees ook lichtelijk de schuld geven.

SchommelbrugUiteindelijk toch een paar lekkere actieve dagen gehad in Ragland, beeld materiaal natuurlijk weer onder beschikbaar. Eenmaal op de bus weer verder. Dit keer stond er een culturele ervaring op het programma. De overnachtplaats van Stray was namelijk op een Maori Marae. Hier sliepen we met zijn allen in dezelfde ruimte, gelukkig niet heel veel snurkers. Die avond kregen we ook een culturele voorstelling en dit maal met publieke participatie. De dames leerden met bolletjes aan touwtjes een dans uit te voeren terwijl alle mannen er in 10 minuten een Haka ingedrilt kregen. De Haka is een oorlogsdans om de krijgers voor te bereiden op de strijd die gaat volgen. Hoewel het een serieuze aangelegenheid was, voelde het toch wel een beetje maf aan om dat met zijn allen te doen. Het was in ieder geval een leuke ervaring om een keer mee te maken.

Echter voordat we hier aankwamen hadden we eerst een dagstop in Waitomo. Deze plek is bekend om zijn grotten vol met Glowwurms. Hier een  adventure cave tocht gedaan waarbij we al klauterend en kruipend door de grotten gingen. Leuk was het doordat het leek alsof we onder een sterrenhemel doorgingen met al die glowwurms.

Al met al veel activiteiten en er lijkt voorlopig nog niet veel rust te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.