JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Kakadu, Katherine Gorge en Darwin

Volgende stop na de oostkust, Kakadu National Park. Een rit met niet minder dan 2800 kilometer, dus de eerste ochtend redelijk vroeg op pad. Hier gelijk een van de mooiere ritten in het land weer gemaakt, namelijk een slingerweggetje door het regenwoud. Een erg leuke weg om te rijden. Om in ieder geval nog een goede hoeveelheid tijd te kunnen doorbrengen bij mijn laatste stops redelijk doorgereden en uiteindelijk de rit naar Kakadu in 3 dagen afgerond. Ondertussen natuurlijk wel de nodige stops onderweg gemaakt voor de foto momentjes onderweg.

Sommige wegen waren nog wat minder ontwikkeld. Gelukkig geen roadtrains op deze wegen tegengekomen.
Sommige wegen waren nog wat minder ontwikkeld. Gelukkig geen roadtrains op deze wegen tegengekomen.

Iedereen had mij verteld dat rijden door de outback/woestijn een redelijk saaie bedoening zou zijn, maar deze eerste lange rit was verre van dat. Onderweg verandert het landschap redelijke veel, zie ook de foto’s. Na 3 dagen dan eindelijk aangekomen in Kakadu National Park, echter werd dit een beetje een telleurstelling. Alle leuke zaken die ik wou bezoeken was ofwel ontoegankelijk omdat de wegen nog niet waren vrijgegeven, of ik had er een 4-wheel drive voor nodig, of erger een combinatie van beide. Uiteindelijk toch een nacht in het park gebleven en een tocht naar een van de watervallen gemaakt die net geopend was.

Ik kreeg echter ook bericht dat mijn reismaatjes in Katherine net die dagen daarna een paar dagen vrij hadden, dus het reisplan even lichtjes omgegooid en na Kakadu door naar Katherine om vervolgens naar Darwin te gaan. Het was goed om mijn reisgenoten weer terug te zien en een paar dagen met hen te spenderen in Katherine Gorge, of Nitmiluk National Park zoals het heet. Hier ook weer hele mooie omgevingen rondom de verschilende Gorges en deze naast een paar watervallen bekeken.

Samen met mijn reismaatjes Tracy en Doro
Samen met mijn reismaatjes Tracy en Doro

Zo hebben we een tocht gemaakt naar de Edith Falls en een wandeling naar de Southern Rocks. Deze laatste waterval was een beetje magertjes omdat hij na het regenseizoen al aardig was opgedroogd. De meeste watervallen in dit gebied drogen op na het einde van het regenseizoen. Er zijn hier maar enkele die het hele jaar doorstromen.

Na een paar dagen helaas weer afscheid nemen. Zij blijven hier nog een tijdje om te werken en weer wat geld te verdienen om verder te kunnen reizen. Voor mij tijd om weer naar het noorden te trekken om Darwin eens te bekijken. Een ding weet ik nu wel, zo aan het einde van het regenseizoen is Darwin nog steeds warm. De luchtvochtigheid is erg hoog. 35 graden in de woestijn is goed te doen als je in de schaduw zit, maar hier zweet je je zelfs kapot als je in de schaduw buiten zit te niksen. Ondanks dat toch even van het nachtleven geproefd en een dagje door de stad gewandeld.

En dan is het alweer tijd voor de laatste reis richting het zuiden, naar Adelaide met een stop bij Uluru. In het verschiet meer rijden door de outback en een van de droogste delen van Australie, dus nu een echte woestijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.