JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Adelaide en Kangaroo Island

Donderdagavond is het dan eindelijk zover en kom ik aan in Adelaide, de eerste van hopelijk een heleboel bestemmingen op mijn reis. Na een lange busreis(en soort van afscheidsavond ervoor….) vermoeid in het hostel aangekomen eerst maar lekker bijslapen. Volgende dag even kort door de stad gewandeld, maar nog steeds lekker rustig aandoen. Zaterdag wordt het dan toch tijd om maar eens iets te gaan ondernemen. Een bushhike naar Mt Lofty. Dit zou mij ongeveer 2.5 uur gaan kosten dus uurtje of 11 weg, mooi om 14.00 op de top fotootjes maken. Ik had alleen even niet stilgestaan bij het feit dat hiken bij temperaturen boven de 30 graden toch wel afzien is. Volgende keer maar bij een hike ’s ochtends vroeg vertrekken, wanneer de temperaturen wat verdraaglijker zijn.

Mijn eerste wilde koala, alleen was ik net wat te laat en verbergt hij in de bosjes.
Mijn eerste wilde koala, alleen was ik net wat te laat en verbergt hij in de bosjes.

Ondanks deze kleine inschattingsfout was de hike zelf erg goed en zeker voor de verschillende uitzichten en de natuur. Ik mocht dan ook tijdens deze hike mijn eerste wilde koala zien. Alleen had hij me door en voordat ik mijn camera gereed had, zat hij al in de boom tussen de bladeren :-(. De avond echter goed afgesloten met een door het hostel georganiseerde barcrawl. De volgende dag een lekkere rustdag genomen om mijn volgende stop te plannen. Een trip naar Kangaroo Island. Deze dag lekker rustig aan om weer vroeg te vertrekken de volgende ochtend.

Maandag was het dan zover. ’s Ochtends werd ik door het verhuurbedrijf opgepikt om mijn huurauto in ontvangst te namen. De komende maanden mag ik het land onveilig gaan maken in mijn mooie Toyota Camry. Na al het papierwerk te hebben afgerond werd het tijd om af te reizen naar Kangaroo Island. De rit ging voor een groot deel langs de kust wat hele mooie uitzichten opleverde. Na een rit van ongeveer 1.5 uur kwam ik aan bij Cape Jarvis, vanwaar de veerboot naar het eiland vertrekt. Ondanks dat het een eiland is, is het wel behoorlijk groot. Ongeveer 150 km breed en 50 km hoog. Eenmaal aangekomen duurde het nog een uur voordat ik bij het hostel was aangekomen. De avond gebruikt om te kijken wat ik de volgende dagen hier op dit eiland zou kunnen doen. De dinsdag ochtend vroeg op pad gegaan om om 9:00 te kunnen wandelen in Flinders Chase national park. Hier een mooie wandeling gemaakt van ongeveer een 8-9 kilometer. Daarna door naar de Remarkable Rocks.

Deze rots lijkt net een Arendshoofd.
Deze rots lijkt net een Arendshoofd.

De Remarkable Rocks zijn zoals de naam al zegt remarkable. Het lijkt net een kunstwerk dat door de mensen daar is neergezet. Een van de rotsen lijkt net een arendshoofd. Na een bezoek aan deze plaats door naar de Admirals Arch. Dit is een natuurlijke brug waar een hele colonie zeehonden/zeeleeuwen zich heeft gehuisvest. Er zijn verschiullende rotspartijen waar ze zich op huisvesten, in de foto’s zijn een paar te zien. De volgende dag iets later op pad om een aantal stranden te bekijken in het noorden van het eiland. Ondanks dat de stranden erg mooi waren, was het hoogtepunt van deze dag toch wel het rijden over de verschillende gravelroads om daar te komen. De foto geeft een beetje aan hoe de weg door de heuvels ging, maar kan helaas de rijervaring niet beschrijven.

Op het eiland wordt elke dag een groep wilde pelikanen gevoerd.
Op het eiland wordt elke dag een groep wilde pelikanen gevoerd.

’s Avonds deze dag de laatste attractie bezocht wat het voeren van de pelikanen op het eiland inhielt. Blijkbaar leeft er in Australië maar 1 soort pelikaan en is dit ook de grootste soort. Na een mooie 2 dagen samen met iemand uit het hostel waar ik verbleef weer teruggereden naar Adelaide. In het donker rijden door een heuvellandschap met vele bochten in de weg is weer een mooie nieuwe ervaring erbij. Ook was het fijn om op de terugweg niet alleen te hoeven rijden. ’s Avonds laat aangekomen in Adelaide. Donderdag stond op de planning dat ik een aantal mensen zou ontmoeten om mee te reizen over de Great Ocean Road. Deze dag samen met Kyra uit Duitsland een reisplanning gemaakt voor het reizen naar Melbourne met verschillende stops onderweg. In het volgende bericht hoe deze reis verliep.

2 reacties

  1. Prachtige foto ‘S om jaloers op te worden,zeker hier bij 6 graden boven nul.volgende keer ook even een selfie van je reisgenote(n) het is leuker daar ook even een beeld bij te hebben,ZONDER BIJGEDACHTEN. Veel plezier verder en tot horens maar weer. Groetjes en liefs van heit en mem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.