JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Einde van de studie nadert, tijd voor avontuur in Finland

Het lijkt nog maar gisteren dat ik met mijn studie elektrotechniek ben begonnen op de Hanzehogeschool Groningen, maar helaas de tijd vliegt en dus wordt het tijd om straks weer verder te gaan.

Echter is het eerst tijd om de studie goed af te sluiten en dat kan naar mijn mening niet beter dan door middel van een afstudeer opdracht in het buitenland en wel in Vaasa, Finland.

Aangezien ik om 8 uur had afgesproken op Schiphol Airport met mijn klasgenoot Johannes, begon de reis als vroeg en vertrokken wij om half 6 richting Amsterdam. Na een tochtje van ongeveer 2 uur met de auto kwamen we dan aan op Schiphol. Na de gebruikelijke incheck- en afscheidsrituelen was het dan tijd om richting het vliegtuig te gaan, welke om 10:30 zou vertrekken naar Helsinki.

De heenvlucht was erg de moeite waard, aangezien wij plaatsen hadden vlakbij het raam. Daarnaast hadden we op een enkel wolkje na ook erg mooi uitzicht over het land. Als wij ons niet vergist hebben, zijn we onder andere vlak langs de Eemshaven gekomen en hebben we ook Denemarken van bovenaf kunnen meemaken.

Uitzicht vanuit de 737-300 van KLM
Uitzicht vanuit de 737-300 van KLM
Wij zittend in het KLM toestel
Wij zittend in het KLM toestel

Na een vlucht van ongeveer 2 uur kwamen dan eindelijk aan in Helsinki waar wij onze eerste overstap hadden. Het weer echter was niet bepaald een pretje, het regende er en niet zo’n beetje ook. Onze overstap deden in een zogenaamde Avroject, welke naar mijn mening wel een grappig uitziend vliegtuig is.

Een heuse Avroject voor onze binnenlandse vlucht
Een heuse Avroject voor onze binnenlandse vlucht
Regen op Helsinki airport
Regen op Helsinki airport

Na onze korte overstap op Helsinki airport wachtte ons nog een korte vlucht van 40 minuten naar Vaasa. In Vaasa was het echter veel beter weer dan in Helsinki. Het zonnetje scheen en met een graad of 16 was het hier zeer aangenaam vertoeven.

Op Vaasa Airport werden wij opgewacht door iemand van de universiteit van Vaasa. Samen met nog een Nederlandse exchange student, bracht hij ons naar onze kamers en konden we boodschappen doen in de stad om zo de eerste dagen ons te kunnen redden en om de stad een klein beetje te verkennen.

Ingang van het vliegveld van Vaasa
Ingang van het vliegveld van Vaasa
Het appartementsgebouw gezien vanaf de weg.
Het appartementsgebouw gezien vanaf de weg.

Al met al hebben een aangename heenreis gehad en was de ophaaldienst erg goed geregeld door de school. Voor de komende dagen staan er echter nog wel een aantal dingen gepland, zo moeten er nog noodzakelijke boodschappen gedaan worden. Daarnaast staat er aankomende vrijdag nog een introductie programma op ons te wachten.

We zullen zien wat de rest van de week ons brengt.

3 reacties

 1. Goeie gelegenheid om is een leven ergens anders te hebben, maar brrrrrr zal wel koud worde daar van de winter! Any way, succes beide en veel plezier!

  Kind Regards,
  Pete

 2. Dag jongens,
  De eerste berichten zijn goed! Heel fijn voor jullie. Veel plezier en succes gewenst.
  Groeten uit Lucaswolde.
  PS: Erg leuk Jan Jaap, dat we zo even ‘mee kunnen kijken’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.