JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Weblog

Moeraki Boulders

P1070395

Ondertussen alweer tijdje terug van het reizen en lekker foto’s uitgezocht voor een fotoboek. Dit is toch wel een favoriet.

Singapore, laatste stop op de reis

En zo komt er na 3 maanden rondreizen in Nieuw Zeeland ook alweer een einde aan de lange reis. Echter voordat ik helemaal huiswaarts ga nog even een korte stop van een paar dagen gemaakt in het mooie Singapore. Hier lekker het laatste reisgeld opmaken. Lees verder

Op pad met een fotograaf

Uluru

Lees verder

Laatste roadtrips in NZ

Na te hebben gereisd voor een paar weken met Stray weer teruggekomen in Christchurch. In de bus een paar mensen tegengekomen waarmee ik later deze week nog een paar dagen mee op roadtrip ga, eerst zelf een auto gehuurd om nog wat plekken te bezoeken.

Lees verder

Ondertussen alweer een tijd in Nieuw Zeeland, over 2 weken alweer thuis. Toch nog maar even mijn blog een Nieuw Zeelands jasje gegeven.

Queenstown, Mt Cook en Rangitata

Na de 3-daagse reis naar deep south weer terug om een paar dagen in Queenstown te verblijven. Aangezien de weersverwachting erg goed was voor die week eerder al een activiteit geboekt om te doen zodra ik terug was van mijn trip, Hanggliden. de volgende dag klein beetje uitslapen en op pad. Bleek dat het die dag erg goed weer was, maar dat er totaal geen wind stond. Voor hanggliden schijnt dit belangrijk te zijn dus de vraag of ik in plaats van hanggliden ook wilde paragliden.

Lees verder

Experimenteren met camera filters

Mitre Peak Lees verder

Deep South

Na een dag skien en rusten Queenstown weer op pad voor de volgende reis. Dit keer naar het zuiden van Nieuw Zeeland. Echter was de weg naar Milford Sounds nog steeds gesloten tijdens vertrek, dus is de hele reis omgegooid. Als eerste op het programma dus naar Stewart Island via Invercargill.

Lees verder

Frans Joseph, Wanaka en Queenstown

Na al het mooie weer helaas deze ochtend pech en eerst een halfuur in de regen gestaan om te wachten op de bus. Afgelopen tijd lekker rustig kunnen reizen met tussen de 8 tot 15 mensen in de bus, dus lekker rustig. Dit keer echter was de bus afgeladen en waren alle plaatsen in de bus bezet, volle bak dus. Dat maakte het er echter niet minder gezellig om en ik moet zeggen dat de groep mensen waarmee ik vanaf dat moment tot aan Queenstown aan het reizen was ook mijn favoriete club mensen is om mee samen te reizen.

Lees verder

Westport en Punakaiki

Na een paar dagen gewandeld te hebben in Abel Tasman was het weer tijd om op de bus te springen naar de volgende bestemming. Die dag stond Westport op het programma. Onderweg een aantal stops gemaakt om foto’s te kunnen maken. In Westport zelf de plaatselijke bierbrouwerij bezocht voor een proeverij. De brouwer levert alleen in Nieuw Zeeland een heeft een van de weinige gecertificeerde organische bieren te koop: Green Fern. Best wel een aardig biertje om te drinken.

Lees verder