JanJaapKempenaar.nl Mijn plekje op het wereld wijde web


Over mij

Jan Jaap KempenaarMijn naam is Jan Jaap Kempenaar, werkzaam als embedded software engineer voor Moba B.V.

Deze website is ontstaan uit één van mijn hobbies. Gedurende de tweede fase van mijn h.a.v.o. opleiding heb ik als één van mijn keuze vakken informatica gevolgd. Naast basis elementen zoals het verschil tussen software en hardware leren, werd ook tijdens deze lessen basis HTML, CSS en PHP gedoceerd. Hier ben ik zelfstandig mee verder gegaan en dat heeft in deze site geresulteerd.

Wat mij met name aanspreekt op het gebied van webontwikkelingen, is de interactie tussen gebruiker en de webapplicatie. Hoe kun je de ervaring zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

Loopbaan

In 2005 heb ik aan het Drachtster Lyceum mijn h.a.v.o. diploma behaald met het profiel Natuur en Techniek. Naast het standaard pakket heb ik daar de vakken economie 1 en informatica als extra keuze vakken afgesloten.

Techniek is altijd al iets dat mij heeft geïnteresseerd, al dan niet spelenderwijs door Lego of ander speelgoed. Voor het vervolg van mijn studie ben ik dan ook in Groningen terecht gekomen bij de Hanze Hogeschool. Hier heb ik mij bezig gehouden met de studie Elektrotechniek.

Tijdens deze studie heb ik verschillende stages gevolgd. Als eerste heb ik een halfjaar doorgebracht bij de Gasunie. Hier heb ik op de afdeling TOSE mij beziggehouden met wat kleine activiteiten. Als tweede heb ik bij het bedrijf Datawatt mijn vaktechnische stage gevolgd. Hier heb ik mij met een grotere opdracht bezig gehouden met betrekking tot Wireless Modules.

Na 3 jaar werd het binnen de studie tijd om een afstudeer richting te kiezen. Ik heb mij gericht op het afstudeer traject Electronic Product Design Engineering. Mijn afstudeer opdracht heeft mij de grens over gebracht. Bij de V.A.M.K. in Vaasa heb deze afgerond. Deze opdracht stond in het teken van communicatie standaarden.

Na het succesvol afronden van mijn HBO studie was het toch even zoeken wat verder te doen. Werk lokte nog niet zo zeer, maar gelukkig was er een master studie die perfect aansloot op wat ik wil doen. Op de Universiteit Twente heb ik ondertussen de Master Embedded Systems afgerond. Binnen het vakgebied van embedded systems spreekt mij vooral motion systems aan en de regeltechniek die hier achter steekt. Dit zijn dan ook de belangrijkste onderwerpen/vakken waar ik mij mee bezig houdt.

Na mijn studie heb ben ik nog enkele maanden werkzaam geweest voor de Universiteit. Hierbij heb ik mij met verschillende robotica gerelateerde projecten bezig gehouden. Zowel als ondersteuning voor het onderwijs, als het ontwikkelen van platformen die gebruikt worden in onderzoek.

Na een aantal jaren van studeren is er dan net na de studie nog een mooie periode van vrijheid, er is nog niks dat je bind. Invulling vond ik door eindelijk op reis te gaan en eens de andere kant van de wereld te bekijken. Ruim 10 maanden heb ik gereisd door Australië en Nieuw Zeeland. De verhalen zijn ook terug te lezen op dit weblog.

Ondertussen ben ik alweer een paar maanden terug in Nederland en ben ik ondertussen werkzaam als embedded software engineer bij Moba B.V.

Overig

Naast mijn werk houd ik mij voor de beweging bezig met de danssport. Ik doe al enkele jaren aan stijldansen, waarbij ik af en toe ook aan een wedstrijd deelneem. Verdere activiteit voor tijdens de zomermaanden is het zeilen wat ik altijd met veel plezier recreatief doe.